Reuters

Oude Thaise tempel boven water door droogte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Vorig jaar was hij nog op de bodem van een rivier tussen de vissen. Maar dit jaar is de Thaise Wat Nong Bua Yai-tempel door extreme droogte herrezen uit het water.

De overgebleven resten van de tempel zijn een beroemde bezienswaardigheid. De afgelopen dagen hebben duizenden mensen de bijzondere plek bezocht. Ook kwamen Boeddhistische monniken om bloemen te leggen. 

Dam

Twintig jaar geleden liep de tempel onder water door de bouw van een dam. Het gebouw stond daardoor altijd onder water en was niet meer te bezoeken. Maar door de extreme droogte in Thailand staat het reservoir van die dam nog maar voor drie procent vol met water. Hierdoor zijn de tempel en het Boeddhabeeld droog komen te liggen. Ook zijn er stukken van oude huizen te zien en veel dode vissen.

Droogte

Het is al lang erg droog in Thailand. In de afgelopen tien jaar heeft het nog nooit zo weinig geregend in het land. Veel plekken hebben daardoor last van een lage waterstand. Erg vervelend voor de Thaise bevolking, maar fijn voor de mensen die de tempel kunnen bezoeken. Een geluk bij een ongeluk dus!

Bekijk hier de foto's van de resten van de tempel:

Reuters

Reuters

Reuters

Anderen lazen ook: Blote billen in de tempel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren