David Hogg

Overlevende scholier: Ooggetuige of acteur?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Deirdre Enthoven
Deirdre
Enthoven

David Hogg (17) deed de afgelopen dagen vaak het woord namens de leerlingen van de Amerikaanse school in Parkland waar de schietpartij plaatsvond. Op social media gaat nu het gerucht dat hij geen getuige maar een acteur is.

Bij de schietpartij in de Amerikaanse staat Florida kwamen veertien leerlingen en drie docenten om het leven. De dader was de 19-jarige Nicolas Cruz, een oud-leerling van de school. De overlevende leerlingen waren geschokt maar ook woedend. Op Cruz, maar vooral ook op de politici die ondanks het toenemend aantal schietincidenten, niets veranderen.

Toespraak

Behalve Emma Gonzalez, inmiddels het gezicht is van de in opstand komende scholieren, namen ook andere leerlingen het woord. Zoals de 17-jarige David Hogg, die meerdere keren een vlammende toespraak hield en veel interviews gaf. Daarbij richtte, ook hij, zich vooral tot de politici. ‘Dit is onacceptabel’, schreeuwde hij.  ‘Wij zijn de kinderen, jullie de volwassenen. Jullie moeten in actie komen en verantwoordelijkheid nemen.’

Acteur

Op internet gaat nu het gerucht dat Hogg geen ooggetuige is van het drama in Parkland, maar een acteur. En dat hij zou zijn ingehuurd door mensen of instanties die tegen Trump zijn. Een ‘crisisacteur’ wordt hij genoemd, die ‘de publieke opinie probeert te beïnvloeden.’ Er wordt gewezen naar Hogg’s vader, een voormalig FBI-agent. Ook die zou zijn zoon van alles influisteren.

Leerling

Hogg trekt zich er niets van aan. ‘Ja, ik ben de zoon van een voormalig FBI-agent’, zei hij. ‘Maar ik ben ook een leerling van de Douglas High School en ik was bij de schietpartij.’ Hij wil ‘de stem van de slachtoffers laten horen zodat ze niet voor niets zijn gestorven.’

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Amerikaanse protesten tegen vuurwapens.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren