Jeroen Kampschreur

Paralympisch goud voor zitskiër Jeroen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

‘Ik baal heel erg als ik uiteindelijk zonder medaille naar huis ga', zei zitskiër Jeroen Kampschreur (18) vorige week tegen 7Days. Balen hoeft niet, want hij heeft zijn eerste Paralympische gouden plak binnen!

Jeroen won op het onderdeel supercombinatie en slalomde bij de laatste wedstrijd vlekkeloos langs de paaltjes.

Sneller dan de rest

De supercombinatie bestaat uit twee wedstrijden: een snelheidsrace (de Super G) en een slalom. Na de eerste wedstrijd stond Jeroen nog derde, maar dat haalde hij moeiteloos weer in! Uiteindelijk gaf hij Fransman Frédéric François het nakijken door 1,32 seconden sneller dan hem te finishen. Niels de Langen, een andere Nederlander, eindigde op de tiende plek.

Geluk na ongeluk

Jeroen, die is geboren zonder scheenbenen, was al wereldkampioen op de combinatie, de reuzeslalom en de slalom. Toch ging de Paralympische Spelen voor hem niet altijd even soepel. Zo ging hij een keer onderuit bij een afdaling en eindigde hij als zevende bij de Super G van gisteren. Gelukkig maakte hij dat vandaag honderd procent goed!

Anderen lazen ook: Zitskiër Jeroen (18) in Zuid-Korea: 'Ik ga voor goud.'

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren