Paula White-Cain  Bron: AFP

Paula White-Cain: van tv-predikant naar het Witte Huis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

Het is niet de eerste keer dat Amerikaanse president Donald Trump een vriend van hem een baan geeft in het Witte Huis. Zo ook vriendin en tv-predikant Paula White-Cain. Ze gaat nu voor hem werken, alleen is niet iedereen daar blij mee...

Veel Amerikanen zijn het namelijk niet eens met de ideeën van Paula White-Cain en de manier waarop ze over het christendom predikt. Ze vinden dat ze daar met deze baan nu wel voor wordt beloond. 

Geld geven voor God

White-Cain stond tot het begin van dit jaar aan het hoofd van een enorme kerk in Florida en heeft een eigen televisieshow. Haar plan is nu om 3000 nieuwe kerken te stichten. Veel mensen vinden echter dat ze het christendom gebruikt om zelf succesvol te zijn. White-Cain gelooft dat God je beloont met succes als je christen bent. Maar dan moet je volgens de tv-predikant wel geld geven aan de kerk, anders zullen er 'gevolgen' zijn. Ze zou hiermee arme mensen uitbuiten.

Vrienden met Trump

Zoals wel vaker trekt Trump zich weinig aan van wat anderen vinden. Hij kent White-Cain al meer dan vijftien jaar en noemt haar een 'oude vriendin' en persoonlijke dominee. De twee zijn zo goed bevriend en de tv-predikant vergelijkt Trump zelfs met God. Ze gaf hem al vaak advies over zijn werk en mag zich vanaf nu officieel zijn 'speciaal adviseur' noemen. Haar doel is zorgen dat religieuze groepen meer te zeggen krijgen in de overheid, als het gaat om bijvoorbeeld godsdienstvrijheid en armoede.

Anderen lazen ook: Woede over omstreden tweets van Donald Trump.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden