Piranha's vallen zwemmers aan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Het zal je maar gebeuren. Je ligt lekker te dobberen in het water bij een prachtig wit rivierstrand als je ineens wordt opgeschrikt door een scherpe pijn in je teen. Er hangt een piranha aan! Zwemmers bij het populaire toeristenstrand White Beach in Suriname overkwam dat deze week.

Zaterdag een week geleden kwam de eerste melding binnen. Een zwemmer was aangevallen door een roofvis en raakte een flink deel van zijn teen kwijt. Op zondag werden een vrouw en twee kleine kinderen aangevallen. De vrouw en één van de kinderen raakte een teen kwijt. Het ander kind had alleen een beet in haar voet.

Nederlandse toerist

Tien jaar geleden waren er ook al meldingen van aanvallen bij White Beach. Toen was onder meer een Nederlandse toerist slachtoffer.

Het in 2004 aangelegde White Beach, dat drie kwartier van de hoofdstad Paramaribo ligt, aan de Surinamerivier. Normaal is het zwemgedeelte afgeschermd met netten tegen piranha’s. In 2009 bleek dat daar scheuren in zaten. Of dat nu ook zo is, is nog niet duidelijk.

Rottend vlees

Normaal bijten piranha’s trouwens zelden mensen. Ze houden vooral van rottend vlees. Alleen in droge periodes, als een school piranha’s bijvoorbeeld vast komt te zitten in een poeltje, hebben ze soms zoveel honger dat ze zich in vers mensenvlees vastbijten.

Anderen lazen ook: Zo zorg je ervoor dat je deze zomer veilig kunt zwemmen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren