anp

Politie boos op rapper Jebroer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Dat Jebroer met zijn liedjes als Kind van de duivel veel mensen boos maakt was al bekend. Maar met zijn nieuwe videoclip Polizei haalt de rapper ook de politie op zijn hals. Volgens de politie heeft Jebroer duidelijke afspraken geschonden.

In de clip speelt Jebroer een achtervolgingsscene uit het bekende SBS-programma wegmisbruikers na. Jebroer wordt aangehouden door politieagenten omdat hij te hard rijdt en na een woordenwisseling racet de rapper weg. Hierop zet de politie een achtervolging in en lijkt Jebroer met snelheden van 200 kilometer per uur bijna te ontsnappen. De clip eindigt met de tekst: 'Voor deze video hebben wij heel Nederland afgehuurd. Alle andere weggebruikers zijn figuranten.'

Boos

De politie is boos dat de rapper de geleende politiespullen heeft gebruikt voor het maken van zo’n clip. ‘Vanwege wat het doet met het imago van de politie. Daarnaast is de verkeersveiligheid in het geding. Dit is nooit de bedoeling geweest’, zegt een woordvoerder van de politie tegen de NOS. De politie gaat kijken of ze de rapper kunnen aanklagen voor het maken van de video.

Afspraken

Het komt vaker voor dat artiesten of films spullen van de politie zoals uniformen en auto’s lenen. Maar hierover worden altijd goede afspraken gemaakt zodat de politie niet slecht in beeld komt. In het geval van deze videoclip was afgesproken dat de politieauto’s niet op de openbare weg mochten en dat er geen beledigende taal werd gesproken. Het komt volgens de woordvoerder niet vaak voor dat iemand de regels zo aan zijn laars lapt. 

Bekijk hier de clip van Polizei: 

Jebroer - Polizei [Opgepakt bij Wegmisbruikers!?]

 

Anderen lazen ook: Jebroer: 'In deze tijd draait het om singles'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren