Dronken meisje

Politie filmt dronken jongeren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Op steeds meer plekken in Nederland filmt de politie dronken jongeren met een bodycam. De filmpjes worden later gebruikt om de jongeren én hun ouders te confronteren met hun gedrag.

Op de avond zelf lijkt het misschien een goed idee: het ene na het andere drankje achteroverslaan. Totdat je zo dronken bent dat je niet meer op je benen kunt staan en je misdraagt tegenover anderen. De ochtend erna herinner je je er waarschijnlijk weinig van en zo ga je gemakkelijk weer de fout in.

Dronken gedrag terugkijken

Maar daar heeft de politie wat op bedacht. Op steeds meer plekken filmen agenten dronken jongeren. Later laten ze de weer nuchtere zatlappen hun eigen video zien, met hun ouders erbij. De Confrontatie, heet dat. Het is materiaal om van door de grond te zakken. Maar het werkt wel.

Amersfoort, Bergen op Zoom en Gorinchem

In Amersfoort bestaat De Confrontatie al sinds 2013. Bergen op Zoom begon er een jaar geleden mee en de politie in Gorinchem gaat de methode, na een succesvolle proef in mei, toepassen tijdens de Zomerfeesten, vanaf dinsdag 15 augustus.

Maximaal twee drankjes

Als het aan het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP ligt, komen minderjarigen sowieso steeds moeilijker aan alcohol. De organisatie stelde deze week voor dat festivalgangers nog maar twee drankjes tegelijk mogen halen. Dat zou het moeilijker maken om de drankjes door te geven aan 18-minners.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Zomerdrankje van het jaar: ThijsTea of Dit rietje ontdekt drugs in je drankje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren