Sirene

Politie maakt zich zorgen om piepjonge overvallers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Denk jij bij overvallers aan stoere volwassen mannen en vrouwen? Think again! Volgens de politie zijn ze steeds jonger.

Sommigen zijn niet ouder dan twaalf jaar. En daar maakt de politie zich zorgen over. 'Het is ronduit zorgwekkend dat veel van dit soort berovingen worden gedaan door steeds jongere daders. Dat zie je vooral in de grote steden als Amsterdam en Rotterdam', zegt Jos van der Stap, landelijk overvalcoördinator van de Nationale Politie tegen De Telegraaf. Volgens hem is het belangrijk dat dit soort piepjonge daders snel worden gestopt. 'Ze kunnen snel doorgroeien en dat moet je voorkomen.'

Plofkraken en drugshandel

In 2017 zijn er 1103 gewapende overvallen gepleegd op woningen en bedrijven, dertig minder dan in 2016. Volgens de politie richten criminelen zich meer op andere vormen van criminaliteit, zoals plofkraken en drugshandel. 'Deze vormen van misdaad leveren meer op. In het afgelopen jaar werden bijvoorbeeld slechts twee juweliers overvallen', vertelt Van der Stap.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Misdaden oplossen met schilderijscanner.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren