Foto: Politie Limburg

Politie neemt YouTube-kanaal over

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

De politie heeft het YouTube-acccount van de 37-jarige vuurwerk-youtuber Xtremerides1 overgenomen en al zijn video's verwijderd. Hij zou video's hebben verspreid over het maken en afsteken van illegaal vuurwerk. Ook is de youtuber opgepakt. 

'Illegaal vuurwerk kopen of verkopen is strafbaar. Ook online kijkt de politie mee', die boodschap van de politie zie je als je naar het account van de youtuber gaat. En dat is ook het enige dat je ziet, want al zijn andere video's zijn inmiddels verwijderd. (De tekst gaat verder na de video)

Politie pakt illegale vuurwerkhandel via social media aan.

Miljoenen views

Ruben K. zou zijn kanaal zelf omschrijven als 'het grootste vuurwerkkanaal van Europa.' Hij had meer dan tweehonderdduizend volgers en sommige video's waren al meer dan 16 miljoen keer bekeken. Hierin gaf-ie tips over (illegaal) vuurwerk. De politie wil een plan bedenken om ervoor te zorgen dat hij het geld dat hij met die video's verdiende moet inleveren. 'Het kan nou eenmaal niet zo zijn dat een verdachte winst maakt uit criminele activiteiten.'

Levensgevaarlijk

Volgens de politie kan illegaal vuurwerk levensgevaarlijk zijn, omdat het kan zorgen voor brand en ernstige ongelukken. Ruben K. vindt dat dat wel meevalt, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad: 'Ik ben het levende bewijs dat ook illegaal vuurwerk afsteken veilig kan. Ik heb mijn ogen en al mijn vingers nog.' De politie vond in zijn schuur ook een partij illegaal vuurwerk. Dat is ingenomen. 

Anderen lazen ook: Met dit heftige filmpje wil de politie je waarschuwen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren