Aanslag kerstmarkt Straatsburg

Politie zoekt verdachte aanslag Straatsburg

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De Franse politie maakt een klopjacht op de 29-jarige verdachte van een aanslag op een kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg. Daar werden dinsdagavond drie mensen doodgeschoten. Dertien anderen liggen in het ziekenhuis, een aantal van hen verkeert in levensgevaar. 

De man die gezocht wordt is een bekende van politie en justitie, schrijft de NOS. Hij zou geradicaliseerd en gewelddadig zijn. Vanwege de aanslag is het dreigingsniveau in Frankrijk verhoogd naar het hoogste niveau. 

De Franse politie vraagt mensen die informatie hebben over de verdachte om naar een speciaal telefoonnummer te bellen. Honderden politiemensen zijn bij de klopjacht betrokken. Via onder andere Twitter werd een opsporingsbericht verspreid. 

Volkslied

De lichten van de Eiffeltoren gingen om middernacht uit ter nagedachtenis aan de slachtoffers. In Straatsburg zelf was een herdenking.

In een vol stadion, dat uit veiligheidsoverwegingen urenlang was afgesloten, zongen de toeschouwers na afloop van een basketbalwedstrijd het volkslied voor de slachtoffers van de aanslag: 

STRAATSBURG: Vol stadion zingt volkslied voor slachtoffers na aanslag

Anderen lazen ook: Wel of niet met school naar de kerstmarkt?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren