dlp

Prijzen voor prachtboeken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie
Terhell

De eerste jongerenboekenweek Literatour zit er weer op en dus zijn ook de eerste winnaars van de Dioraphte Literatour Prijs bekend. Julia en Marlon (allebei 17) zaten in de jury, reikten de prijzen uit en vertellen wat zij van de winnende boeken vinden.

De prijs voor het beste boek in de categorie Nederlandstalig werd gewonnen door De Veteraan van Johan Faber. Een detective en oorlogsverhaal ineen, waarin een soldaat na terugkomst uit Afghanistan verstrikt raakt in een verdwijningszaak. Een interview met de auteur lees je vrijdag in 7Days. De prijs in de categorie vertaald ging naar Eleanor & Park van Rainbow Rowell. Birk van Jaap Robben kreeg de meeste van de vijfduizend internetstemmen en werd winnaar van de publieksprijs.

boek, dlp
In de ban van elkaar
Marlon: ‘Eleanor & Park is een prachtig boek. Het beschrijft heel mooi hoe de twee hoofdpersonen langzaam verliefd worden en in de ban van elkaar raken. Omdat het zo gedetailleerd wordt beschreven, kun je het je helemaal voorstellen.’ Julia is groot fan van de Australische schrijfster Rainbow Rowell en bakte een Eleanor & Park-taart om de prijs met haar vrienden te vieren. Ook Birk van Jaap Robben is volgens haar een terechte winnaar: ‘Het verhaal speelt zich helemaal af op een eiland, die bijzondere omgeving geeft het een aparte sfeer. Het slot was best schokkend, dat had ik echt niet zien aankomen.’

De winnaars kregen elk een cheque van vijftienduizend euro. Rainbow Rowell deelt het prijzengeld met de twee Nederlandse vertalers van haar boek, Annelies Jorna en Ineke Lenting.

Op de foto Marlon met Jaap Robben, de schrijver van het winnende Birk (Foto Gerlinde de Geus)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren