Eikenprocessierups

Prikkende ogen in de Efteling door processierups

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

In de Efteling hebben ze last van ongewenste bezoekers. In de bomen van het pretpark verschuilen zich eikenprocessierupsen, kleine insecten die voor veel overlast kunnen zorgen. Medewerkers van de Efteling zijn daarom druk bezig met de bomen dagelijks te checken.

De eikenprocessierups is een rupsensoort die graag in eikenbomen zit. Het diertje vreet niet alleen de bomen kaal, maar laat ook miniscule haartjes vallen die bij mensen vervelende klachten veroorzaken: jeuk, een rode en geïrriteerde huid en prikkende ogen.

Deze 'brandhaartjes' zijn bijna onzichtbaar voor het blote oog, maar een processierups heeft er miljoenen van. Een klein zuchtje wind kan al ontelbare haartjes verspreiden. De rups is actief van maart tot en met juli.

Warme weer

De Efteling waarschuwde afgelopen dagen voor nesten met processierupsen in de eikenbomen in het pretpark. Door het warme weer zijn het er nu ineens wel meer dan normaal. Een aantal bezoekers liet weten dat ze klachten hadden.

Lijm

RTL Nieuws schrijft dat de rupsen nu door klimteams met een speciaal soort lijm uit de boom gehaald worden. De Efteling hoopt dat alle nesten deze week verwijderd kunnen worden. Omdat de meeste mensen geen last van de rupsen hebbben, kunnen bezoekers gewoon door het park blijven lopen. Het advies is wel om niet tegen de bomen te leunen.

Anderen lazen ook: Dode insecten op je gezicht, dé nieuw make-uptrend?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren