drone australie

Primeur: drone redt jonge zwemmers uit wilde zee

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

De Australische kustwacht heeft op een wel heel bijzondere manier het leven kunnen redden van twee jonge zwemmers. Er werd geen heldhaftige kustwacht, maar een drone op de twee afgestuurd. 

De jongens van 16 en 17 jaar waren in de problemen geraakt voor de kust van Lennox Head, vlakbij het bekende Byron Bay. Door de sterke stroming kwamen de twee niet meer aan land.  

Uitgeput

Tegelijkertijd kregen strandwachten in het gebied les in het gebruik van hun nieuwe drone. Een zwemmer spotte de twee jongens in nood, een kilometer verderop, kon het vliegende apparaat zijn waarde meteen in de praktijk bewijzen. Toen de drone binnen enkele minuten boven de twee drenkelingen was, liet die een reddingsboei in zee zakken. Op het moment dat de boei het water raakte, vulde hij zichzelf met lucht, waardoor de jongens konden blijven drijven. De twee konden op die manier uitgeput, maar ongedeerd uit het wilde water worden gehaald.

Gefilmd

Volgens lokale autoriteiten is dit de allereerste keer ter wereld dat een drone op deze manier levens redt. En een mooie bijkomstigheid: de drone heeft de hele operatie gefilmd.

In a first lifeguard's drone saves swimmers in Australia

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Welke drone kan mensen in nood het beste helpen?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren