prinses elisabeth

Prinses Elisabeth van België wordt 18, wie is zij?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Het is groot feest in het Belgische paleis. Prinses Elisabeth wordt vandaag 18 jaar. Een belangrijke verjaardag, want vanaf nu kan ze volgens de grondwet staatshoofd worden bij onze zuiderburen. Wie is zij en waar houdt ze van?

 Haar volledige naam is Elisabeth Theresia Maria Helena en ze is de eerste in lijn van de troonopvolging in België. 

 Bij haar geboorte zei haar vader Filip, die nu koning is: 'Het is een echt vrouwtje.'

 Elisabeth heeft twee broertjes: prinsen Gabriel en Emmanuel, en een zusje: prinses Eléonore. De tekst gaat verder na de foto. 

 Sinds 2018 studeert de prinses aan het United World College of the Atlantic in Wales. Daar wordt ze klaargestoomd voor een universitaire studie. Koning Willem-Alexander haalde er ook ooit zijn diploma. Wist je dat een studiejaar daar 25.000 euro kost?

 In Wales woont ze op een campus, tussen 350 internationale studenten. Daar leidt ze een leven zonder schijnwerpers (maar met beveiligers op de achtergrond).

 Ze wordt trouwens vaak omringd door beveiligers. Tijdens een ski-trip probeert ze zo snel te zijn dat ze hen van zich afschudt.

 Elizabeth volgt dansles, speelt piano en houdt van tekenen en schilderen.

 Ook houdt ze van kleding: ze laat zichzelf graag zien in hippe, kleurige outfits en wordt door veel media één van de stijlvolste Europese vorsten genoemd. De tekst gaat verder na de foto. 

 Ze is de eerste troonopvolger die vloeiend Nederlands spreeks. Ze heeft trouwens een flinke talenknobbel: ze spreekt ook Frans (hoewel ze wel wat bijles nodig had), Duits, Engels en een beetje Chinees.

Eerder dit jaar ging ze in het geheim mee met haar moeder Mathilde op humanitaire missie voor Unicef in Kenia. De tekst gaat verder na de foto. 

 Vandaag, op haar verjaardag, wordt een officiële ceremonie gehouden met toespraken en optredens. Op de gastenlijst staan politici, hoogwaardigheidsbekleders en tachtig jongeren die ook dit jaar achttien worden.

 De jarige kreeg in ieder geval één mooi cadeau: haar eigen officiële postzegel. 

Belgian Royal Palace 1572004460

Anderen lazen ook: Belgisch koningshuis niet zo blij met Burger King.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren