Racistische Apu moet weg uit The Simpsons

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

De Indiase winkelier Apu moet weg uit The Simpsons. Zender Fox wil het figuurtje uit de serie hebben omdat hij te stereotiep zou zijn. Dat onthult producer Adi Shankar aan film- en tv-website IndieWire.

Apu Nahasapeemapetilon is al sinds het allereerste seizoen uit 1990 te zien in de animatieserie The Simpsons. De Indiase emigrant Apu is de eigenaar van de Springfieldse Kwik-E-Mart.

Net als veel personages uit de serie is hij duidelijk een stereotype van een bepaalde bevolkingsgroep, in zijn geval Aziatische winkeleigenaren. Zijn bekendste kenmerken zijn z’n Indisch-Engelse accent en zijn overdreven beleefdheid. Hij is altijd vrolijk tegen klanten en zelfs tegen overvallers.

Stereotiep

De laatste jaren kwam er echter steeds meer kritiek op het karakter van de Indiase winkelier, juist omdat hij te stereotiep zou zijn. Critici noemen zijn karakter zelfs racistisch. De makers van The Simpsons haalden tot dusverre hun schouders op en lieten Apu gewoon terugkomen. Daarom nam FOX de beslissing om het personage te schrappen uit de reeks. De makers van de serie hebben nog niet officieel gereageerd. Of ze zomaar akkoord gaan met het schrappen van Apu is nog onduidelijk.

Apu in The Simpsons:

Best of Apu Nahasapeemapetilon

 

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden