Restaurant

'Rad van fortuin' bepaalt wat je eet in dit restaurant

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Heb je blond haar en blauwe ogen? Of sproeten? Dan zou het zomaar kunnen dat je alleen water en brood te eten krijgt. In restaurant Buitensluiting bepaalt je uiterlijk of je het driegangenmenu 'wel waard' bent. Discriminatie? Ja, en dat is ook precies de bedoeling! 

Restaurant Buitensluiting is een pop-up restaurant in Amsterdam. Een rad van fortuin bepaalt dagelijks welke gasten te eten krijgen en welke niet. Op het rad staan bijvoorbeeld kenmerken als 'het langste haar' of 'de donkerste ogen'. De kenmerken zijn zo gekozen dat er altijd iemand wordt buitengesloten. Die krijgt dan alleen water met brood te eten.

Menu

De gasten die wel aan de criteria voldoen, krijgen een driegangendiner geserveerd door presentatrice en tv-kok Miljuschka Witzenhausen. De kok, die je kunt kennen van programma's zoals Dance Dance Dance, RTL Boulevard of 24Kitchen, stelde ook het menu samen. 

Kinderen

Het restaurant is een initiatief van het Liliane Fonds, een organisatie die zich inzet voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Deze kinderen hebben dagelijks te maken met buitensluiting. Het doel van de actie is om mensen te laten ervaren hoe dat is. 'Al willen we niet dat mensen huilend naar huis gaan. Het moet vooral een leuke avond worden,' vertelde een woordvoerder van het fonds aan het AD.

Opbrengst

Restaurant Buitensluiting in Amsterdam is maar korte tijd open: op 7, 8 en 9 februari tussen 19.00 en 23.00 uur. Na het eten mag je zoveel betalen als je wilt: 'Pay as you want'. De opbrengsten gaan naar het Liliane Fonds. Wil je zien of er nog een plekje is? Op de site van het restaurant kun je reserveren.

Anderen lazen ook: Het allerbeste restaurant van de wereld.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren