Calvijn College

Rapport over missers op het Calvijn College

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Vandaag verscheen een kritisch rapport van de onderwijsinspectie over het Calvijn College in Amsterdam. De vmbo-school kwam eerder dit jaar in het nieuws toen bleek dat veel examenkandidaten toetsen moest inhalen, omdat een deel van de examens niet was afgenomen.

In het voorjaar ontdekte de onderwijsinspectie dat er van alles niet klopte aan de examens op het Calvijn College. Er ontbraken cijfers van leerlingen omdat toetsen die bij het examen horen niet waren afgenomen. Wat er precies aan hand was lees je hier. Uiteindelijk kregen de leerlingen na een paar spannende dagen op 24 juni toch de uitslag van hun examens.

Kritisch rapport

Een vandaag verschenen rapport van de onderwijsinspectie is kritisch. De school blijkt zich bij het afnemen van de examens niet aan het eigen examenreglement te hebben gehouden. Ook werden niet alle wettelijke regels voor examens nageleefd.

Op de website van school staat dat er inderdaad zaken tijdens de examinering niet goed zijn gegaan. Dat is het resultaat van een extern onderzoek dat de school zelf heeft laten uitvoeren.

Duidelijke regels

Volgens het rapport van de inspectie moeten docenten voortaan beter verantwoorden hoe ze toetsen maken en afnemen. Ook regels over het bijhouden van cijfers en herkansingen moeten duidelijker worden. Het schoolbestuur van het Calvijn College schrijft dat het examenproces vanaf nu beter in de gaten gehouden zal worden: 'We hebben er alle vertrouwen in dat de nieuwe directie van het Calvijn College in samenwerking met het team de verbeteracties goed uitvoert.'

Anderen lazen ook: Wachten, wachten, maar nog geen examenuitslag.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten