Ratten New York te groot voor katten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Krijg jij al de rillingen van een muisje dat door je huis trippelt? Stop dan nu met lezen! In New York hebben ze een groter probleem. Daar zijn de ratten zó enorm dat zelfs katten er bang voor zijn.

Wetenschappers bestudeerden drie maanden lang het gedrag van 37 ratten in de New Yorkse wijk Brooklyn. De knaagdieren kregen een chip met een piepkleine camera en mochten daarna weer vrij door de stad zwerven. De onderzoekers maakten honderden filmpjes. Het gebeurde maar twee keer dat een rat door een kat werd aangevallen en gedood werd.

Rattenrestjes in kattenpoep

De wetenschappers onderzochten ook de poep van andere zwerfkatten en vonden ook daar helemaal geen rattenrestjes in. En dat is bijzonder omdat in andere onderzoeken altijd blijkt dat zwerfkatten bijna altijd restjes rat in hun poep hebben zitten. De onderzoekers denken dat het komt omdat de ratten in New York erg groot zijn. Een gemiddelde rat weegt zo’n 150 gram. De knagers in New York zijn gemiddeld twee keer zo groot en zo zwaar.

Hoe het komt dat de New Yorkse ratten zo groot zijn, is niet duidelijk. Waarschijnlijk omdat er altijd genoeg te eten op straat te vinden is. De onderzoekers adviseren de inwoners van New York hun afval goed op te ruimen. Het weghalen van etensresten is de enige manier om van de grote ratten af te komen, denken zij.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren