Laura H

Rechter: ‘Laura wist wat Islamitische Staat deed’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Katrien Hoekstra
Katrien
Hoekstra

Laura H. (21) zei dat ze tijdens haar vakantie ontvoerd was door Islamitische Staat (IS). Maar de politie vermoedde dat ze een aanslag wilde plegen. De rechtbank heeft haar vandaag veroordeeld tot twee jaar cel.

In 2015 verdween Laura spoorloos uit haar woning in Leidschendam. Ze reisde met haar man en twee kleine kinderen naar het IS-gebied. Haar man Ibrahim vocht daar als IS-strijder. Na een jaar vluchtten Laura en haar kinderen het gebied weer uit. Maar eenmaal terug in Nederland werd ze meteen vastgezet.

Gevlucht

Ze werd ervan verdacht deel uit te maken van een terroristische organisatie. Bovendien was de politie bang dat IS haar opdracht had gegeven om hier een aanslag te plegen. Maar Laura zei dat ze niet door had wat IS precies inhield. Ze beweerde dat ze vluchtte toen ze doorkreeg dat IS slechte dingen deed.

Misdrijven

De rechtbank heeft nu bepaald dat Laura weldegelijk wist wat IS was. Ze is bewust meegegaan naar het strijdgebied waar Ibrahim ging vechten. De rechtbank gelooft dat ze de bedoeling had terroristische misdrijven voor te bereiden. Of die te bevorderen. Ze is niet veroordeeld voor het lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Enkelband

De rechtbank heeft Laura 24 maanden cel opgelegd, waarvan dertien voorwaardelijk. Laura hoeft toch niet terug de cel in. Ze zat namelijk al elf maanden in voorarrest. Wel zal ze een enkelband moeten dragen. Er zijn ook andere voorwaarden waaraan ze zich moet houden. Doet ze dat niet dan moet ze als nog dertien maanden de gevangenis in.
 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Laura op vakantie ontvoerd door IS?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren