Skydive 101 jaar

Record voor bejaarde (101) parachutespringer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Je moet het maar durven. Op 101-jarige leeftijd uit een vliegtuig springen. Een hoogbejaarde man uit Engeland draaide er zijn hand niet voor om.

Verdun Hayes heet de dappere man. Hij mag zich sinds zondag de oudste parachutespringer ter wereld noemen. Hieronder een filmpje van zijn sprong:

Verdun Hayes Tandem World Record at 101 Years and 38 Days Young!

Ook 101 jaar

Uit een vliegtuig springen op 101-jarige leeftijd, het lijkt een nieuwe trend te worden. Het vorige record was namelijk ook van een 101-jarige man. Dat record kwam in 2013 op naam van een Canadees. Toch is hij zijn record nu kwijt omdat hij destijds 35 dagen jonger was dan de Engelsman nu. 

Samen springen

De hoogbejaarde man stond er afgelopen weekend niet alleen voor. Hij werd gesteund door zijn familie. Die stonden niet allemaal beneden op hem te wachten, maar gingen ook mee de lucht in. Op vier kilometer hoogte sprongen ze daarna allemaal uit het vliegtuig. 

Het is niet voor het eerst dat de kersverse recordhouder uit een vliegtuig springt. Vorig jaar deed-ie dat ook al, toen ter gelegenheid van z'n 100e verjaardag. Zal hij het volgend jaar ook weer durven?

Heeft jouw opa of oma ook ooit iets geks gedaan? Laat het ons weten!

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren