Eindexamen examens

Recordaantal klachten over vwo-examen Nederlands

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Het regent klachten bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). Examenkandidaten van het vwo zijn niet te spreken over het eindexamen Nederlands.

Meer dan de helft van de vwo-leerlingen die woensdag hun examen Nederlands moest maken, heeft naderhand geklaagd. In totaal ontving het LAKS meer dan 26.500 klachten. Een record, want nooit werd er bij LAKS zo vaak geklaagd na een eindexamen.

Afraffelen

'Na afloop van het examen ontplofte het hier', vertelt Sterre Teunissen van LAKS. 'Het meest werd er geklaagd over de lengte van de toets. Ook vorig jaar kregen we daar veel klachten over. Toen was het vwo-examen Nederlands volgens scholieren ook al te lang. Dit jaar waren er zelfs nog meer vragen.' Veel scholieren kwamen in tijdnood waardoor een heleboel het examen hebben afgeraffeld.

Meer klachten

Teunissen verwacht dat er nog veel meer klachten bijkomen zodra het antwoordmodel beschikbaar is. Wat er vervolgens met al die klachten gedaan wordt? 'Het ligt een beetje aan de soort klacht. Sommige zijn als grap bedoeld en daar doen we natuurlijk niets mee. Alle klachten over bijvoorbeeld de lengte van het examen sturen we door naar het College van Toetsen en Examens. Zij zijn verantwoordelijk voor de eindexamens.

Ook op Twitter wordt er veel geklaagd door leraren, ouders en eindexamenkandidaten zelf.

Arnoud Kuijpers 1494491034

Nikki Spoelstra 1494491048

Juf Wina 1494491060

Jurian van der Ree 1494493951

Michelle van Dijk 1494493972

Niet zo’n goed begin dus voor veel laatstejaars van het vwo. Speciaal voor hen (en natuurlijk ook voor alle andere eindexamenkandidaten) hier een paar tips van profvoetballer en mister positivo Nathan Rutjes:

Scholieren.com 1494491084

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten