examen

Rijbewijs halen? Theorie-examen kan nu ook 's avonds

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Bezig om je rijbewijs te halen en moet het theorie-examen nog halen? Dat kun je vanaf vandaag op een aantal plekken in Nederland ook 's avonds doen.

Bij CBR-locaties in Amsterdam, Arnhem, Zwolle, Rijswijk en Groningen kunnen kandidaten als proef tot 21.30 uur terecht voor het theorie-examen. Later komen er nog andere locaties bij. Iedereen die de toets liever 's avonds wil maken, moet zelf online reserveren én betaalt er 4,45 euro extra voor.

Meer betalen

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) wil met deze proef bekijken of kandidaten behoefte hebben aan deze openingstijden en of ze bereid zijn om hier meer voor te betalen. Waarschijnlijk kunnen kandidaten binnenkort niet alleen 's avond theorie-examen doen, maar ook afrijden.

Lang wachten

Bij veel CBR-locaties moeten kandidaten wekenlang wachten om af te mogen rijden. Het CBR heeft beloofd om maatregelen te nemen tegen deze lange wachttijden, bijvoorbeeld door afrijden ook in de avonduren en in het weekend toe te staan. Vorig jaar werd al een recordaantal rijexamens gedaan, dit jaar worden dat er waarschijnlijk nog meer.

Anderen lazen ook: Drie veelgemaakte fouten tijdens rijles.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren