Autorijden

Rijexamen wordt duurder in 2019

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Volg je rijlessen en mag je bijna op? Dan heb je geluk als je dit jaar nog je rijexamen haalt, want vanaf 1 januari worden de examens duurder. Het scheelt zes tot ruim tien euro.

Voordat je mag afrijden moet je je theorie-examen halen bij het Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Dat kost je straks 33 euro, 1,50 euro meer dan nu. Heb je die eenmaal gehaald, dan is die anderhalf jaar geldig.

Gezondheidsverklaring

De gezondheidsverklaring, die je nodig hebt om rijexamen te doen, wordt drie euro duurder en kost in 2019 37,80 euro. Denkt jouw rij-instructeur dat je klaar bent om zonder begeleiding de weg op te gaan? Dan volgt het praktijkexamen. Dat kost straks 108 euro: zes euro meer dan nu.

Wachttijd rijexamen

Het is overigens de vraag of je dit jaar nog kúnt afrijden. De wachttijd voor het praktijkexamen was vorige week gemiddeld bijna vijf weken. Het liep uiteen van één week op plaatsen als Middelburg en Enschede tot negen weken in Leiden en Barendrecht.

Anderen lazen ook: Natasja achtervolgde boeven tijdens haar rijles.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren