Hagel Rome

Rome verandert binnen tien minuten in IJsland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Een paar regen- en onweersbuitjes waren er voorspeld in Rome het afgelopen weekend. De Italianen kregen echter iets meer dan dat: in tien minuten lagen alle straten bezaaid met hagelstenen.

Bomen vielen om, afval dreef door de straten en mensen vluchtten naar binnen. Automobilisten waren de klos, zij kwamen vast te zitten in een zee van ijsblubber. Metroreizigers hadden het niet veel beter: trappen veranderden in waterglijbanen, dus ook zij strandden.

Zuid-Frankrijk

Niet alleen de mensen in Rome waren de pineut. Ook in andere delen van het land, en dan vooral het zuiden, kregen mensen met de hagelstorm te maken. In Napels en Pescara bleven scholen gisteren gesloten. Zelfs in Zuid-Frankrijk was het op sommige plaatsen raak.

Severe thunderstorm covers Rome in hail and floods

23 graden

Hulpdiensten zijn nog lang bezig geweest om alle straten schoon te krijgen. Vandaag is het weer alweer wat normaler. Vanaf donderdag worden er zelfs temperaturen rond de 23 graden voorspeld. Maar ja, als de Italianen iets hebben geleerd dit weekend, dan is het wel dat voorspellingen niet altijd uitkomen.

Anderen lazen ook: Een halve graad warmer maakt een wereld van verschil.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren