Ronnie Flex

Ronnie Flex grote winnaar Edisons Pop

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Rapper Ronnie Flex was gisteren de grote winnaar bij de uitreiking van de Edisons Pop 2018. Dit zijn belangrijke Nederlandse muziekprijzen.

Ronnie Flex (25) kreeg de prijs ‘beste artiest’ in de categorie hiphop. Ook vond de jury dat Ronnie Flex met Rémi het beste Nederlandse album van afgelopen jaar maakte. ‘Een meesterwerk’, zo noemde de jury zijn plaat.

Nieuwkomer

In de categorie 'nieuwkomer' ging de prijs naar Naaz. De jury was vol lof over de zangeres: 'Met haar prachtig verfrissende popliedjes en videoclips vol allure, bereikte ze dit jaar een miljoenenpubliek. Naaz weet haar bijzondere levensverhaal te vertalen in inspirerende teksten en is een megatalent met een veelbelovende toekomst.' Naaz Mohammad (19) heeft een Koerdische achtergrond en groeide op in Rotterdam. 

Verliezer

Rapper Boef won geen prijs. Hij stond wel op de lijst met nominaties. Een voor zijn videoclip Habiba en eentje voor de song Krantenwijk, maar de jury was het daarover niet eens. Jurylid Bart Wijlaars van de Telegraaf stapte zelfs op. Hij kon niet achter de Edison-nominaties voor Boef staan vanwege de onvriendelijke dingen die de rapper over vrouwen had gezegd.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Boef zegt sorry, maar iedereen blijft boos en Ronnie Flex naar afkickkliniek voor wietverslaving.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren