Roodharigen vieren Redhead Days ondanks regen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Breda kleurde afgelopen weekend weer rood voor de dertiende editie van Redhead Days. Hét festival voor roodharigen uit binnen- en buitenland.

Tijdens de jaarlijkse Redhead Days in Breda is er speciaal voor roodharigen van alles te doen: lezingen over rood haar, ontmoetingen met mede-roodharigen of met roodharige tweelingen. Het hoogtepunt van het weekend is de jaarlijkse fotosessie waarbij alle gingers vanuit een hoogwerker op een enorme groepsfoto worden gezet.

Opmerkelijk

De bedenker van Redhead Days is kunstenaar Bart Rouwenhorst. In 2005 zette hij een oproep in de krant voor roodharige meisjes en vrouwen. Hij wilde er graag vijftien vinden om model te staan voor een schilderij. Er reageerden alleen geen vijftien vrouwen, maar honderdvijftig. Roodharigendag was geboren.

Rouwenhorst: ‘Op ons festival vieren we de positieve eigenschappen van rood haar. Zo schept het een band. Voor de meeste roodharigen in Nederland is het niet heel bijzonder om een andere roodharige te ontmoeten, maar voor sommigen uit exotische landen is het heel opmerkelijk. De deelnemers aan ons festival komen uit meer dan tachtig landen. Als je als roodharige daar een bijzonderheid bent, is het geweldig om ineens in Breda in een enorme groep rond te lopen en daar deel van uit te maken.’ 

Paraplu

Helaas werd het festival dit jaar niet zo goed bezocht als verwacht. Rouwenhorst hoopte op dertigduizend bezoekers, maar door het slechte weer kwamen er maar zo'n twintigduizend. Eén voordeel: dit leverde leuke paraplufoto's op.

Aon Redhead Days 2018 1537788882

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 7 feitjes over redheads.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren