Stop bullying

Ryan (14) krijgt hersenschudding door duw van pesters

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

De 14-jarige Ryan Cockx uit België heeft al twee jaar last pestende klasgenoten. Vorige week ging het echt mis. Ryan belandde met een hersenschudding in het ziekenhuis.

Ryan was vrijdag uit school op weg naar de bus, toen klasgenoten hem op zijn hoofd sloegen en tegen de grond werkten. Omdat hij op zijn hoofd terecht kwam, zat op zijn achterhoofd een flinke schaafwond. ‘Eenmaal thuis begon hij duizelig te worden en draaiden zijn ogen weg. Ik zat nog op het werk, maar mijn dochter belde in paniek om te zeggen dat het niet goed ging met haar broer’, vertelt zijn moeder Sara Bultinck aan Het Laatste Nieuws. In het ziekenhuis vertelde de dokter dat Ryan een hersenschudding had.

Erger

Ryans moeder weet niet meer wat ze moet doen. ‘Het wordt steeds erger’, vertelt ze. ‘Vorig jaar werden bijvoorbeeld zijn veters aan elkaar vastgebonden in de bus. Ryan had niets door en viel toen hij uit de bus wilde stappen. Hij had een flinke kniewond die gehecht moest worden.’

Pestkoppen

Sara meldde het pesten eerder al bij de schoolleiding maar dat hielp niet. Daarom plaatste ze na het laatste incident een bericht op Facebook. Daarin roept Sara de pesters op om te stoppen en elkaar met rust te laten. Haar bericht is al meer dan tweeduizend keer gedeeld.

Fijn

Sara laat weten dat haar zoon de reacties op haar bericht heel fijn vindt. Veel mensen zijn aardig tegen Ryan en vertellen hem dat het niet zijn fout is dat hij gepest wordt. Dit weekeind stapt Sara nog een keer naar de directeur van de school. Ook dient ze een klacht in bij de politie.

Anderen lazen ook: Pesten zegt iets over je populariteit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren