's Nachts je telefoon opladen is niet slim

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

's Nachts je telefoon of tablet opladen lijkt logisch, maar kan gevaarlijk zijn. Steeds vaker ontstaat er brand doordat een oplader of de telefoonaccu bijvoorbeeld te warm wordt.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Verbond van Verzekeraars. De helft van het aantal woningbranden komt volgens de verzekeraars omdat er iets mis gaat met elektronische apparaten.

Slapen

Volgens brand-experts kun je beter geen stekkers in het stopcontact laten als je gaat slapen of weg gaat van huis. Ook is het beter om de stekker meteen uit het stopcontact te halen als de telefoon is opgeladen. Verder geven ze het advies om geen goedkope opladers te gebruiken. Daardoor ontstaan sneller problemen. Vorig jaar nog verbood de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) de verkoop van 24 soorten opladers vanwege brandgevaar.

Webwinkel bol.com heeft vorige maand  verschillende nep-opladers voor de iPhone en de iPad uit de digitale schappen gehaald. De officiële laders van Apple en die van fabrikanten met een licentie van Apple zijn voorzien van een bepaalde chip waardoor de telefoons als ze vol zijn, stoppen met laden. De kabels die dat niet hebben, geven meer risico op oververhitting en dus brand.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens De nare gevolgen van smartphones voor onze planeet of Video: de reis van een gejatte smartphone.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren