Schaakgrootmeester spiekt op wc tijdens wedstrijd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Stiekem je telefoon gebruiken tijdens een schaakpartij is natuurlijk niet de bedoeling. Toch deed de 58-jarige Lets-Tsjechische grootmeester Igors Rausis dat vorige week tijdens een wedstrijd. Hij had zijn telefoon op de wc verstopt.

Al langer bestond het vermoeden dat Rausis vals speelde. De grootmeester deed het ineens verdacht goed tijdens wedstrijden. Hij stond op de 53ste plaats bracht in het lijstje met beste spelers ter wereld. Een jaar geleden stond hij nog op 100.

Wc

Maar afgelopen donderdag werd er een telefoon gevonden in een wc op een toernooi in het Franse Straatsburg. En toevallig was Rausis daar net geweest.

Schaaksoftware

Toen hij door de wedstrijdleiding met de gevonden telefoon geconfronteerd werd, bekende hij meteen. ‘Ik was simpelweg mijn verstand kwijt’, verklaarde Rausis na afloop. Rausis werd geschorst maar kondigde ook meteen zijn afscheid uit de schaaksport aan. Volgens de Britse krant The Times zou hij speciale schaaksoftware op zijn smartphone gebruikt hebben om vals te spelen.

Anderen lazen ook: Schaakgrootmeesten Jordan (16) maakt indruk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren