schietpartij school shooting university north carolina

Schietpartij op universiteit in VS

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Een 22-jarige man heeft twee mensen doodgeschoten op een Amerikaanse universiteit. Vier anderen raakten gewond, van wie er drie slecht aan toe zijn.

De schietpartij vond plaats op de University of North Carolina in de Amerikaanse stad Charlotte. De schutter, de 22-jarige Trystan Andrew Terrell, woonde pas twee jaar in Charlotte, vertelde zijn opa aan journalisten. Volgens de politie handelde hij alleen. Zijn motief voor de gruweldaden is nog onduidelijk.

Levens gered

De University of North Carolina is een erg grote school. Er zitten zo’n 25.000 studenten op en er werken ook nog eens drieduizend mensen. Tijdens de schietpartij was er in het sportcomplex van de school een concert aan de gang. Het had dus niet veel gescheeld of er waren veel meer doden gevallen. Maar agenten waren al binnen enkele minuten na de eerste melding aanwezig en hebben Terrell overmeesterd en meegenomen. Tijdens een persconferentie zei de politie dat er dankzij het snelle optreden veel levens zijn gered.

​​Regelmatig

School shootings komen vaker voor in de Verenigde Staten. Het is een groot probleem in het land. Om dit tegen te gaan willen sommige Amerikanen dat vrij wapenbezit verboden wordt. Daardoor zouden jongeren minder makkelijk aan wapens kunnen komen en dus niet meer zo'n gruweldaad kunnen verrichten. Na de zoveelste shool shooting vorig jaar in Florida besloten studenten dat het niet meer verder kon zo en richtten de organisatie March For Our Lives op. De groep zet zich in voor een beter wapenbeleid en minder wapengeweld in Amerika en de rest van de wereld. Voor hun acties wonnen ze in 2018 de Kindervredesprijs. 

Anderen lazen ook: 19-jarige pleeft aanslag op synagoge in San Diego.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren