Bron: AFP

Schietpartijen in Verenigde Staten: wat is er gebeurd?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

Heftig nieuws uit de Verenigde Staten. Bij twee schietpartijen kwamen dit weekend 29 mensen om het leven. Wat gebeurde er precies en wat is er duidelijk over het motief van de daders?

Dayton, Ohio

In een populaire wijk in de stad Dayton, in de staat Ohio, schoot een 24-jarige man zaterdagnacht een halve minuut lang om zich heen. Het gebeurde midden op straat. Daarbij bracht hij 9 mensen - onder wie zelfs zijn eigen zus - om het leven. Nog eens 27 mensen raakten gewond. Om de man te stoppen moest de politie hem doodschieten.

Agenten hebben het huis van de schutter onderzocht, maar het motief is nog onbekend. De man had zich goed voorbereid: hij had twee geweren bij zich, droeg een kogelwerend vest en had gehoorbeschermers op. Volgens ooggetuigen begon de schutter met schieten toen hij een bar niet in mocht. 

El Paso, Texas

De tweede schietpartij was in de stad El Paso, in de staat Texas. Daar schoot een man zondag 20 mensen dood in een grote supermarkt, waar op dat moment zo'n 3000 mensen waren. Er raakten 26 mensen gewond. De schutter is meteen opgepakt.

De politie is nog druk aan het onderzoeken waarom de man het heeft gedaan. Misschien had hij een racistische reden. Amerikaanse media melden namelijk dat de schutter een soort brief online had gezet waarin hij liet merken dat hij tegen immigranten is. In El Paso wonen en komen veel mensen van een andere afkomst, zoals Mexico.

Anderen lazen ook: Schietpartij op universiteit VS.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren