ANP XTRA

Scholen in Nederland gaan toch dicht vanwege corona

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Om de verspreiding van het coronavirus te stoppen, gaan maandag toch alle scholen in Nederland dicht. Dat heeft het kabinet vanmiddag bepaald.

Naast alle scholen, moeten ook restaurants, sportclubs en de kinderopvang sluiten. Ook alle rijexamens gaan de komende tijd niet door. De nieuwe maatregelen duren tot maandag 6 april.

Toch dicht

Vorige week liet Mark Rutte weten dat alle basisscholen, middelbare scholen en mbo-scholen open blijven. Hij zag nog geen reden om scholen te sluiten, omdat er in verhouding weinig kinderen en jongeren besmet zijn met het coronavirus. De premier wees erop dat wanneer leerlingen thuis moeten blijven, ook hun ouders thuis moeten blijven. 'En die werken ook op plekken waar we ze hard nodig hebben', zei hij donderdag. Hoe dat nu opgelost gaat worden? Kinderen van wie ouders bijvoorbeeld in de zorg werken of bij de hulpdiensten, zullen worden opgevangen.

Leerlingen die dit jaar eindexamen doen, krijgen binnenkort meer informatie over de komende tijd.

Coronavirus

Het coronavirus houdt Nederland al weken in zijn greep. Volgens de laatste berichten, zijn meer dan duizend mensen besmet. Omdat lang niet iedereen met klachten wordt getest, wordt geschat dat meer dan 6000 Nederlanders het coronavirus bij zich dragen. Tot nu toe zijn er twintig mensen overleden.

Mark Rutte zal morgenavond om 19.00 uur een toespraak geven.

 Meer lezen over corona? Hier vind je alle artikelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden