bus

Scholieren gewond bij busongeluk Duitsland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een rit naar school is voor een groep Duitse kinderen niet zo goed afgelopen. Hun schoolbus botste vanmorgen tegen een muur. Hierbij raakten 48 mensen gewond, waarvan 43 scholieren.

De bus zou diverse auto’s hebben geraakt en daarna tegen een muur van een elektronicawinkel zijn aangebotst. Hoogstwaarschijnlijk heeft de buschauffeur niet geremd. De scholieren waren op dat moment onderweg naar een school in de plaats Ebernach.

Gewonden

Bij het ongeluk zijn zeker tien mensen zwaargewond geraakt. De gewonde kinderen zijn naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving gebracht. De kinderen en ouders die niet gewond raakten zijn opgevangen in een buurthuis. Voor familieleden van kinderen die meer informatie willen is een alarmnummer ingesteld.

Onderzoek

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. De politie heeft de omgeving van het ongeval afgesloten zodat ze daar goed onderzoek naar kunnen doen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Jesse (18): 'Geef mij maar een bus'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren