Lili en Howick
Lili Howick

School hangt vlag uit: Howick en Lili mogen blijven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Het St. Gregorius College in Utrecht hangt vandaag de vlag uit omdat leerling Howick (13) en zijn zus Lili (12) toch in Nederland mogen blijven. Ze hoorden dat op het allerlaatste nippertje, voordat ze zaterdag eigenlijk uitgezet zouden worden naar Armenië.

Advocaten van Lili en Howick hadden er alles aan gedaan om te zorgen dat ze in Nederland mochten blijven, maar dat was niet gelukt. Vrijdagnacht liepen de twee weg van huis. De politie begon een zoekactie en riep mensen op om te helpen met zoeken.

Bezorgd

Deze politieoproep wekte veel verontwaardiging. Via social media lieten mensen weten dat ze niet mee wilden werken aan de uitzetting van de kinderen. En toen ging alles plotseling heel snel. Bezorgde politici in Den Haag belden met elkaar en vroegen staatsecretaris Harbers van Justitie die over asielzaken beslist, om voor Lili en Howick een uitzondering te maken. En dat deed hij.

Heel blij

Twee uur daarna duiken Lili en Howick op in Wychen. Ze zijn enorm blij en ook hun moeder Armina kan het goede nieuws bijna niet geloven. Aan de NOS vertelt Howick: 'Het is misschien gek, maar het meeste van alles verheug ik me er nu op om weer gewoon naar school te kunnen gaan.'

Vlag

Op de school van Howick, het St. Gregorius College in Utrecht gaat vandaag de vlag uit. 'We zijn hartstikke blij, het is feest!' vertelde een woordvoerder van de school aan RTL Nieuws.  De school voerde eerder actie met een petitie om de uitzetting van Howick en Lili tegen te houden.

Video

Het Jeugdjournaal sprak Lili en Howick net nadat ze het goede nieuws gehoord hadden. 

Howick en Lili vertellen hoe het nu met ze gaat

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Lili en Howick mogen toch blijven.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren