meme-accounts school

School naar politie vanwege meme-account op Insta

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisanne
van Sadelhoff

Een school in Eindhoven is naar de politie gestapt om aangifte te doen tegen een meme-account op Instagram. Daarop worden leraren met foto's en teksten belachelijk gemaakt. 

NOS Stories kwam deze week al met het nieuws dat er op veel scholen zogenoemde meme-accounts populair zijn. Er staan veel grappen op over bijvoorbeeld huiswerk, te laat komen, strafwerk, gymles, maar er zijn ook accounts met (vaak bewerkte) foto's op van leerlingen en docenten.

Honderd accounts

Op Instagram zijn ongeveer honderd van dat soort pagina's. En op sommige van die pagina's worden docenten écht belachelijk gemaakt. Zoals die van het Frits Philips Lyceum. 'Een aantal collega's heeft er last van', vertelt de rector aan de NOS. 'Daarom hebben we besloten in te grijpen.'

Verwijderd

De rector wil niets vertellen over de inhoud van de plaatjes, teksten en foto's. De pagina is verwijderd, en nu er aangifte is gedaan, ligt de zaak bij de politie. De schoolleiding hoopt dat de verantwoordelijke leerling uit zichzelf opstaat. 'Als iemand dat eerlijk zegt, dan kan er een schorsing volgen.' Voor de leerlingen die niet uit zichzelf zeggen dat zij erachter zaten, denkt de politie en de directie na over vervolgstappen.  

Anderen lazen ook: Zeven opvallende feiten over geweld op school.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten