Schietpartij videogame-wedstrijd

Schutter opent vuur bij game-event in Florida

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Weer een dodelijke schietpartij in de Amerikaanse staat Florida. Tijdens een wedstrijd van Madden NFL 19, een American football videogame, schoot een van de gamers twee andere deelnemers en zichzelf dood. Wat is er bekend over deze zaak?

1. Wat is er gebeurd?

Tijdens de gamewedstrijd in Jacksonville, bracht een van de deelnemers een pistool mee en opende het vuur. De wedstrijd was live op internet te volgen. Toen het geluid van geweerschoten en schreeuwende mensen klonk, werd de uitzending gestopt. Er vielen twee doden en elf mensen raakten gewend. De schutter schoot ook zichzelf neer. 

2. Wie is de schutter?

Volgens de politie gaat het om David Katz (24), een bekende speler in de Amerikaanse e-sport. Hij won eerder al een aantal Madden NFL 19-wedstrijden. De politie verklaarde dat hij boos was geworden omdat hij aan het verliezen was. Volgens andere gamers gedroeg Katz zich tijdens de wedstrijd vijandig.

3. Wat waren de reacties?

Voor- en tegenstanders van 'gun control' (registratie van wapens, verklaring goed gedrag en geestelijke gesteldheid van de wapenbezitters) lieten meteen van zich horen.

David Hogg (17), die een grote schietpartij overleefde op zijn school in Parkland eerder dit jaar, twitterde aan Marco Rubio, Republikeins senator in Florida: 'Hoeveel massa-schietpartijen zijn er in jouw staat nog nodig voordat je iets doet?' 

David Hogg 1535366921

NRA, de belangenorganisatie van wapenbezitters én voorstander van vrij wapenbezit, reageerde met: 'Een vreselijk tragedie. Maak een einde aan wapenvrije zones of zorg dat er beveiliging is voor de mensen die daar zijn.'

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wie was de schutter van het bloedbad in Florida?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren