Selena en Francia

Selena Gomez en vriendin depressief na operatie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Dat het lichamelijk zwaar zou zijn wisten ze wel, maar dat een niertransplantatie ook psychische gevolgen heeft, hadden ze niet verwacht. De donor van Selena Gomez vertelt erover.

Selena Gomez (25) heeft de auto-immuunziekte lupus. Omdat haar nieren daarom niet goed werkten, was een van haar beste vriendinnen, Francia Raisa (29), bereid om een nier af te staan. Na de operatie verscheen een foto op Instagram van de twee vriendinnen in een ziekenhuisbed.

Selena en Francia
Selena Gomez (rechts) en donor Francia Raisa.

Depressie

In een video van het Amerikaanse tijdschrift SELF vertelt Francia dat ze gewaarschuwd was voor de emotioneel zware tijd die na de transplantatie zou volgen. Een maatschappelijk werker vertelde haar dat de ontvanger sneller zou herstellen dan de donor. 'Zij krijgt iets dat dat ze nodig heeft en jij verliest iets dat je niet hoeft kwijt te raken.' Dat ook Selena een depressie kreeg, vertelt Francia in deze video:

Francia Raisa Explains How She Became Selena Gomez's Kidney Donor | Body Stories | SELF

Anderen lazen ook: 5 vragen over orgaandonatie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren