Glazen Huis

Serious Request heeft dit jaar geen Glazen Huis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Het was jarenlang net zo'n traditie als kerstmis zelf: het Glazen Huis van Serious Request . Dit jaar is alles anders. De inzamelingsactie van 3FM krijgt een nieuwe opzet, waarbij dj's zich niet meer laten opsluiten in het Glazen Huis. In plaats daarvan gaan ze zelf het land in om geld in te zamelen voor goede doelen.

Dat betekent dat er een einde komt aan de jarenlange traditie waarbij drie dj's zich zes dagen lang laten opsluiten in een glazen huis dat elk jaar op een andere plek stond. Ze mochten in die tijd niet eten en draaiden 24 uur per dag verzoeknummers tegen betaling. Het ingezamelde geld ging naar een goed doel.

Goed doel

In de nieuwe opzet voor de vijftiende editie wandelen de dj's vanaf drie verschillende locatie langs acties voor verschillende goede doelen. Ze zullen dag en nacht radio- en onlinebijdragen maken. De dj's eindigen op kerstavond in TivoliVredenburg in Utrecht. Het publiek kan een eigen goed doel kiezen en daarbij kiezen uit: reanimeren in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.

Vanuit hoofdkwartier TivoliVredenburg krijgen de dj's - wie dat zijn is nog niet bekend - verschillende opdrachten. Ze maken daar ook radiouitzendingen waarvoor je liedjes kunt aanvragen.

Nieuwe generatie

Volgens de zendermanager van 3FM wordt deze editie voor en door een andere 3FM-generatie gemaakt. In de nieuwe opzet gaat het erom dat je zelf kunt kiezen welk doel je belangrijk vindt. De zender hoopt zo meer publiek bij Serious Request te betrekken. 

Tijdens de afgelopen veertien editie van Serious Request is in totaal 100 miljoen euro opgehaald. De NOS schrijft dat de hoogte van de ingezamelde bedragen de laatste jaren steeds lager werd. Ook kwam er kritiek op het programma, dat toe zou zijn aan vernieuwing en aan goede doelen dichter bij huis. Geruchten deden de ronde dat de actie aan zijn eind was gekomen, ook omdat er nog geen stad bekend was voor het Glazen Huis.

Recordhouder

Serious Request begon in 2004 in Utrecht met Giel Beelen, Wouter van der Goes en Claudia de Breij. Beelen werd recordhouder, want hij zat daarna nog acht keer in het Glazen Huis.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Waarom bestaat het Glazen Huis eigenlijk?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren