Unsplash

Slechtste slogan 2019 is ‘Tongzoen van zeemeermin’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Winkeleigenaren bedenken soms de raarste slogans. Ook dit jaar werd er weer een prijs uitgereikt voor de aller-slechtste. ‘Onze vis smaakt als de tongzoen van een zeemeermin' ging met de prijs naar huis.

De slogan is van viszaak De Zilte Zeemeermin in Arnhem en de winkeleigenaren zijn hartstikke trots op hun prijs. ‘We gingen vroeger vaak met mijn vader vissen in Friesland en toen stond het daar ergens op de toonbank in een klein viszaakje’, zegt eigenaar Wiebe de Haan in het NOS Radio 1 Journaal. ‘Het is me altijd bijgebleven’. 

'Verbieb jezelf'

De tongzoen-slogan was niet de enige slechte slogan uit 2019. In totaal werden er tien slogans genomineerd voor de prijs. Ook ‘Je rijbewijs hale, doe je bij die kale’ van een rijschool, ‘Verbieb jezelf’ van de bibliotheek en ‘Uit onze handen uw tanden’ van een tandartspratijk waren genomineerd. Bezoekers van de website sloganverkiezing.nl mochten uiteindelijk stemmen op hun favoriet. Viszaak De Zilte Zeemeermin kreeg 1713 stemmen, een kwart van het totaalaantal.

Uithangbord

De eigenaren van De Zilte Zeemeermin zijn een kei in het bedenken van leuke zinnen. Zo af en toe veranderen ze het bord buiten de viswinkel met een nieuwe 'Wist-je-dat' tekst. Hieronder een paar voorbeelden:

View this post on Instagram

#Wistjedatje

A post shared by Visbroertjes - Wiebe en Luuk (@visbroertjes) on

 

Anderen lazen ook: De slechtse politieke slogan 2018 is...

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren