drugs

Smokkelboot wordt schoolschip

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Katrien Hoekstra
Katrien
Hoekstra

Een boot die (waarschijnlijk) voor drugssmokkel is gebruikt, krijgt een nieuw leven. Leerlingen van het Rotterdamse Scheepvaart en Transport College gaan er op leren varen.

Het schip is door de politie afgepakt van een bende criminelen. Normaal gesproken worden de eigendommen van criminelen geveild. Het nadeel daarvan is dat bevriende boeven die spullen terug kunnen kopen.

Maffia

De aanklagers van het Openbaar Ministerie gaan vanaf nu iets anders doen. Ze willen de spullen van veroordeelde criminelen weggeven aan organisaties zoals scholen en verzorgingshuizen. Het plan werd ooit bedacht door de Italiaans politie in hun strijd tegen de maffia. 

Niet onoverwinnelijk

De Rotterdamse hoofdaanklager wil dat de samenleving beter wordt van het bestrijden van criminaliteit. Hij wil criminelen ook duidelijk maken dat ze niet onoverwinnelijk zijn met al hun geld en dure spullen. Voor de leerlingen van het Scheepvaart en Transport College is het in ieder geval een stoer verhaal!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Cocaïnekoning na 23 jaar opgepakt

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten