SpangaS wint prijs om homoverhalen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Flip die uit de kast kwam, Charley die voor het eerst een meisje zoende. Mede dankzij deze verhaallijnen won SpangaS zondag de Bob Angelo Penning, een prijs van homobelangenorganisatie COC. ‘SpangaS heeft vanaf het begin uitgebreid, respectvol en op vanzelfsprekende wijze aandacht voor LHBT’s gehad’, vindt het COC.

'Ik ben blij dat ik Charley mag spelen’, zegt actrice Priscilla Knetemann. Ze heeft net, samen met haar collega’s, de prijs ontvangen in Paradiso in Amsterdam. Ook Jasper Gottlieb is blij met de erkenning voor het programma. Hij speelt al sinds 2011 niet meer in SpangaS, maar zijn rol was wel belangrijk, volgens het COC. 

Elk jaar reikt de organisatie de Bob Angelo Penning uit aan iemand die zich inzet voor de acceptatie van LHBT’s. Fotograaf Erwin Olaf, presentatoren Paul de Leeuw en Arie Boomsma behoren tot de eerdere winnaars. Dit jaar ging de prijs voor het eerst naar een hele groep mensen: de cast en crew van SpangaS. 

7Days sprak Priscilla Knetemann (Charley), Jasper Gottlieb (Flip) en scenarioschrijfster Anya Koek direct na de uitreiking. Ze vertelden over de soms heftige reacties op hun personages. De complete interviews lees je in de krant van komende vrijdag. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren