Speuren naar Jos Brech: al 200 tips in moordzaak Nicky Verstappen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

De politie heeft in één dag al 200 tips gekregen over Jos Brech. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Nicky Verstappen (11) in 1998, maar is al maanden spoorloos.

Woensdag maakte de politie bekend dat Jos Brech gezocht wordt in verband met de dood van Nicky Verstappen. Het DNA van de man komt overeen met dat op de kleren van Nicky. Jos Brech vertrok vorig jaar naar het buitenland en is in april als vermist opgegeven.

Bushcraften

Brech is erg goed in bushcraften: overleven in de natuur. Daar maakte hij video's over, zoals je ziet op de foto hierboven. Hij was ook beheerder van een natuurgebied in Frankrijk. De stichting die daarbij hoort heeft het nieuws van deze week ‘met grote verbijstering’ vernomen, schrijft het op Facebook.

Zoektocht

Toen Brech eerder dit jaar niet terugkwam heeft de organisatie nog een grote zoektocht naar hem gehouden. ‘Naar nu blijkt is Jos niet vermist geraakt maar voortvluchtig voor betrokkenheid bij deze gruwelijke cold-case zaak die al 20 jaar onopgelost is’, schrijft de stichting.

Randoloup NatureWise Stichting 1535018583

Met grote verbijstering hebben we kennis genomen van het feit dat ex-medebestuurder van onze stichting Jos Brech...

Posted by Randoloup NatureWise Stichting on Wednesday, 22 August 2018

Spullen gestolen

In juni zijn uit het basecamp op het terrein spullen gestolen, zoals slaapzakken, een matje, doeken om onder te slapen en plattegronden van de omgeving. Materialen die ‘enkel voor een outdoor liefhebber met kennis van merken en kwaliteit handig en interessant zijn’.

De politie kan nog niets zeggen over de inhoud van de tips. De agenten werken samen met de politie in het buitenland.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wie is Jos Brech? En 4 andere vragen over de moord op Nicky Verstappen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren