Steeds meer klachten door gebruik van lachgas

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het lijkt onschuldig: even een ballonnetje lachgas gebruiken. Maar niets is minder waar. Steeds meer mensen krijgen gezondheidsklachten door het gebruik van lachgas.

Het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) krijgt steeds meer meldingen van mensen die ziek worden van de ballonnen. Waar vorig jaar nog 54 meldingen binnen kwamen, zijn het er op dit moment al 67. Een grote stijging: in 2015 kwamen er bijvoorbeeld maar 13 meldingen binnen.

Problemen

Lachgasballonnen zijn steeds populairder onder jongeren. Maar het gebruik is niet ongevaarlijk. Door het inademen van de lucht in de ballon kan tijdelijk een zuurstoftekort in je hersenen ontstaan. Dit kan ervoor zorgen dat je last krijgt van misselijkheid, duizeligheid, hoofdpijn of een verdoofd gevoel. In combinatie met alcohol kan het zelfs zorgen voor te weinig zuurstof of uiteindelijk een hartaanval.

Anderen lazen ook: Komen er regels voor het gebruik van lachgas?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren