Bier festival

Stiekem biertje op festival wordt moeilijker

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

'Onder de 18 geen alcohol'. Die regel bestaat al meer dan drie jaar. In supermarkten en in kroegen wordt daar meestal al streng op gecontroleerd. Op festivals zouden minderjarigen nog wél vaak eenvoudig aan drank komen. Nog wel...

Met de hulp van bijvoorbeeld een oudere vriend of broer is het als minderjarige vaak helemaal niet zo moeilijk om op een festival, of ander groot evenement, aan een biertje te komen. Maar dat gaat veranderen. Tenminste, als het aan Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP ligt.

Geen trays, maar twee

Waar meerderjarige festivalgangers nu nog een heleboel biertjes tegelijk kunnen bestellen, wil STAP dat daar verandering in komt. Twee drankjes moet de nieuwe max worden. 'Het is niet zo dat mensen zelf niet meer dan twee drankjes mogen drinken', vertelt STAP-directeur Wim van Dalen aan de NOS. 'Maar als iemand in een keer tien glazen haalt, is de kans groter dat er één van wordt doorgegeven aan een jongere die nog niet mag drinken.'

Minder alcoholmisbruik

Volgens Van Dalen zijn er dit jaar al tientallen jongeren in het ziekenhuis beland nadat ze te veel hadden gedronken op festivals. Met de nieuwe regel hoopt STAP dat het alcoholmisbruik onder jongeren in de toekomst afneemt.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Aantal comazuipers in ziekenhuis gedaald of 'Geef 18+'ers een boete voor doorgeven alcohol'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren