Stiekeme blowers stuiten op moddervette tijger

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

In een buitenwijk van de Amerikaanse stad Houston (Texas) is gisteren een tijger gevonden. Het véél te dikke roofdier zat in een kleine kooi in een verlaten huis. Het roofdier werd gevonden door twee jongens die in het huis stiekem wiet wilden roken. Ze dachten eerst dat ze aan het hallucineren waren, melden Amerikaanse media.

Het verlaten huis lag vol met resten vlees, waterbakken en hooi. De tijger zelf zat in een gammele kleine kooi. Toen de blowende jongens van de schrik bekomen waren, waarschuwden ze meteen de politie. Medewerkers van de dierenbescherming hebben het dier - een volwassen vrouwtje, zo bleek - verdoofd en in een paardentrailer getild. Daarna werd ze naar de dierenopvang gebracht waar ze door een dierenarts is gecontroleerd.

Veel te dik

De tijger bleek niet gezond. Ze is veel te dik, heeft weinig beweging gehad en haar vacht ziet er slecht uit. Ze weegt rond de 475 kilo. Op dit moment wordt gezocht naar een goed onderkomen waar ze kan aansterken.

Geen plek

De dierentuin van Houston heeft in ieder geval geen plek voor het dier. Ze hebben al twee tijgers, en niet de ruimte om er nog een op te vangen, aldus de Houston Zoo in een verklaring. Volgens de Amerikaanse dierenbescherming is de tijger mogelijk gesmokkeld vanuit Mexico. De politie in Houston doet onderzoek naar de eigenaar. 

Met de twee tipgevers gaat het goed. Of ze nog worden vervolgd voor het illegaal roken van wiet, is niet bekend.

Een filmpje van de tijger:

Tiger found inside southeast Houston home

 

 

Anderen lazen ook: Boommannen gered van tijgers

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden