'Stop met springen in de sneeuw!'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Het sneeuwt in Boston. En niet zo'n beetje ook. Maandag viel er zelfs anderhalve meter sneeuw. Veel inwoners van de Amerikaanse stad zien een nieuwe uitdaging in het witte tapijt. Maar daar is de burgemeester niet blij mee.

In Boston is in 3,5 week meer dan 2,25 meter sneeuw gevallen. Zoveel heeft het in twintig jaar niet gesneeuwd. Het is er ijzig koud en voor het komende weekend is er nog meer witte neerslag voorspeld. Niet iedereen baalt ervan. Veel mensen zien er een nieuwe uitdaging in. Ze nemen een aanloopje en landen met een harde plof midden in het witte tapijt. Filmpjes daarvan delen ze met #BostonBlizzardChallenge op internet. 

'Dit is Gekkieberg niet'
De burgemeester heeft de video’s ook gezien, maar is er niet blij mee. ‘Ik wil mensen vragen om nu meteen met deze onzin te stoppen. Dit zijn volwassenen die uit ramen springen’, zei hij boos op een bijeenkomst met journalisten. 'Dit is Gekkieberg niet, dit is de stad Boston, waar we proberen om de sneeuw van de wegen te halen en dit loopt uit de hand. Het laatste wat we willen is een ambulance moeten sturen omdat iemand het grappig vond om uit het raam te springen.' 

Duidelijke taal van de burgemeester. Maar of de inwoners ernaar luisteren is nog maar de vraag. Wat zou jij doen met een berg sneeuw voor je deur?

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren