ANP

Straf voor dierenactivisten die Efteling-show verstoren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Dierenactivisten verstoorden afgelopen weekend paardenshow Raveleijn in de Efteling. Ze vinden dat de paarden niet goed behandeld worden omdat ze met een brandende deken op hun rug moeten rondrennen. De demonstranten werden aangehouden door de politie. Voor hun actie kregen ze een taakstraf. 

Vier activisten klommen tijdens de show de arena in en liepen rond met protestborden. Ze demonstreerden tegen een scene waarin een paard met een brandende deken op zijn rug galoppeert. Ze vinden dat de vuurdeken stress en angst bij de dieren veroorzaakt. Op hun borden stond: ‘De Efteling toont geen respect voor paarden’.

Tijdens de actie werd de show meteen stilgelegd, waarna het publiek moest vertrekken.

Geen stress

Volgens de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA), een organisatie die zich onder andere bezighoudt met de gezondheid van dieren, houdt de Efteling zich aan de regels. De paarden zouden geen last hebben van de brandende deken. De Raveleijn-show gaat daarom in de toekomst gewoon door.

Belediging

De rechter gaf de vier demonstranten een taakstraf omdat ze de Efteling met hun actie beledigd hadden. Ze moeten nu een tijd lang onbetaalde klusjes doen, bijvoorbeeld voor de gemeente. Ook mogen ze drie maanden lang niet meer in de Efteling komen.

In deze video zie je wat er gebeurde:

Dieren activisten van Vegansstrike group verstoren de Raveleijn show @Efteling 2019

Anderen lazen ook: Zijn attracties in de Efteling racistisch? 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren