Boksen

Strengere regels voor boksers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Vechtsporters opgelet! Vanaf januari mogen boksers onder de zestien elkaar niet meer op het hoofd schoppen of slaan. Dat heeft de Nederlandse Vechtsportautoriteit besloten.

Als je aan kickboksen, thaiboksen of MMA (Mixed Martial Arts) doet, kun je af en toe een klap op je hoofd verwachten. Dat moet veranderen, vindt de organisatie die de vechtsport in Nederland in de gaten houdt. 

Hersenschade door boksen

Klappen op het hoofd van jonge boksers kunnen op langere termijn heel slecht zijn, omdat hun hersenen nog aan het ontwikkelen zijn. Als je keer op keer op je hoofd wordt geraakt, kun je hersenschade oplopen. Daarom mag je elkaar niet meer op het hoofd schoppen of slaan.

Vanaf 2020 geldt deze regel ook voor jongeren van zeventien en achttien jaar. Jongeren vanaf negentien kunnen de gevaren beter overzien en zelf verantwoordelijk voor hun keuzes.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Bijzondere sport: geitgraaien en botsmijten of Amaiya (16) mag niet boksen met hoofddoek om.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden