toren

Studenten bouwen hoogste ijstoren ooit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

In China is de hoogste ijstoren ooit gebouwd. Een groep studenten heeft de 30 meter hoge toren gebouwd en brak hiermee een record.

De ijstoren staat in de Chinese plaats Harbin. Hier vindt momenteel het ijsfestival Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival' plaats. De studenten die de toren hebben gebouwd komen uit verschillende landen. Ook Nederlandse studenten van de TU Eindhoven hielpen mee.  De toren is gebouwd in de vorm van een traditionele Chinese toren en een flamencojurk.

Bekijk hieronder hoe de toren werd gebouwd:

.

Olympische Winterspelen

De studenten hebben de hoge toren gebouwd door ijs te spuiten op een enorme ballon. Met het bouwen van de toren willen ze aandacht vragen voor het materiaal waarmee de ballon is gemaakt. Het bouwmateriaal is namelijk erg handig voor het maken van tijdelijke bouwwerken in koude gebieden. De ijstoren zou bijvoorbeeld prima op de planeet Mars kunnen staan. Momenteel bouwen de studenten aan een ijsconstructie voor de Olympische Winterspelen die in 2022 in China worden gehouden.

Record

Eerder bouwden de studenten een toren van 21 meter hoog. Met de 30 meter hoge nieuwe ijstoren werd daarom het oude record verbroken. De toren zal op 10 januari worden geopend.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Record: de Noordpool had nog nooit zo weinig ijs.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren