Frisdrank

Suikervrije frisdrank en bronwater goedkoper

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Drink je veel cola light en mineraalwater? Dan heb je geluk, want waarschijnlijk betaal je dan binnenkort bijna 10 cent minder voor een liter.

Dat schrijft het Algemeen DagbladDe krant bekeek het plan waarmee het kabinet ervoor wil zorgen dat Nederlanders gezonder worden. Dat plan is verdeeld in drie thema's: roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik. Voor het thema 'overgewicht' is het voorstel onder andere om mensen geen belasting meer te laten betalen voor suikervrije drankjes en mineraalwater. 

Gezond

Het idee hierachter is duidelijk: als 'gezondere' dranken goedkoper zijn, zullen mensen er hopelijk meer van kopen dan van drankjes mét suiker. De overheid vindt dat mensen meer gezonde dingen moeten eten en drinken, waardoor ze minder dik worden. 

Junkfood

In het rapport staat ook dat voedingsfabrikanten, scholen en sportclubs hun best moeten doen om het aantal mensen met (zwaar) overgewicht in 2014 terug te brengen naar het niveau van 1995. Dat betekent: minder junkfood en snoep in kantines van scholen en sportclubs.

Frisdrank

Een begin is er al, want vanaf eind 2018 mogen scholen geen frisdrank met suiker meer verkopen. RTL Nieuws sprak met scholieren die daarvan niet onder de indruk zijn: 'De Jumbo is hier om de hoek.' Bekijk de video hier.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Tandarts waarschuwt voor zure mixdrankjes.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren